Skip to content

Tar hestekløver

horsebreed3

Ideen om å løfte hestens hover kan skremme noen eiere, et godt plassert hestespark vil virkelig skade! En slik forsiktighet er god, men i virkeligheten, hvis du tar hestens hover ordentlig, gir den ingen innflytelse eller evne til å sparke deg. Dette er en situasjon der en persons største frykt kan få ham til å forestille seg en ulykke som det er lite sannsynlig å skje med forsiktig håndtering.

Slik henter du hestens hov trygt:

Sett deg selv med skulderen og sørg for å stå foran ryggen; du vil stå overfor motsatte retninger under hovprosessen.

Forsikre deg om at føttene ikke er for nær hestens hov, begynn å løpe parallelt med armen over skulderen og langs lengden på beinet, og stopp til slutt rett over ankelen. Ta tak i delen av ankelen og klikk (eller løsne på annen måte) for å be ham løfte benet. Hvis han er godt trent, vil den lille øvelsen være mer enn nok, og han vil gjøre akkurat det du spør. Nå står du fritt til å begynne å velge hov.

Hvis hesten din er litt sta eller ikke har lært å løfte beina, prøver han fremdeles å bøye seg over skulderen mens du løper hånden ned bak på kanonbenet. Du kan også forsiktig klemme / klemme senen for å kutte den ytterligere til det du ønsker. Når du utfører disse fysiske signalene, må du sørge for at du også gir lepper (jeg lager en klikkelyd) slik at hesten senere kan knytte lyden din til det etterspurte svaret. Øk vekten du trykker på skulderen til han endelig løfter benet som han vil.

Antikkens Hellas myter Zeus

Når du plukker hestekløver, vil du fjerne alt søppel fra klaufspaltene, samt felgen og frosken. Vær forsiktig rundt frosken, for den kan noen ganger være litt følsom, spesielt hvis hesten har trost.

Når du er ferdig med å rengjøre fronten, leder hoven den forsiktig tilbake til gulvet; du vil ikke la hesten treffe den, og potensielt sparke prosessen. Ros hesten din og klapp ham litt på fremre skulder slik at han innser at du er fornøyd med samarbeidet hans, og beveg deretter hånden på ryggen til bakbenet. Sett deg i samme stilling som du gjorde med fremre fot, og gjør prosessen igjen.

Det er liten forskjell mellom å løfte bak- og forbena, selv om din grunnleggende posisjonering og handlinger er nesten de samme. Når du løfter hestens bakbein, vil det sannsynligvis gi deg en liten tosk at du kan bli forvirret som et spark. Dette er en vanlig refleksreaksjon blant hester, og du har ingenting å bekymre deg for.

For det andre, når du løfter hestens bakben, vil du ønske å komme inn i den litt slik at låret ditt er under benet. Legg benet på låret, ta tak i hoven og bøy den litt oppover. Ved å gjøre dette støtter du ham, og enda viktigere, leggen på benet og hans fleksible spyd vil forhindre ham i å sparke deg.

Rengjør hoven, senk den forsiktig slik du gjorde den første og ros den. Gratulerer – du er halvparten ferdig! Den motsatte siden vil gjøre nøyaktig det samme, men prøv å gå tilbake til fronten og begynne på den andre siden, og ikke bevege deg bak. Det er en dårlig praksis å nærme seg eller ri rundt alle hestene, bortsett fra de mest pålitelige, gjennom baksiden av slike trange nabolag, da hesten ville være innen rekkevidde for å slå.

Når du løfter hver hov, prøver du å forsikre deg om at hesten din er riktig kvadratert (balansert jevnt på alle fire), slik at når du løfter en hov, kan han enkelt balansere sine andre tre. På ingen tid skal hesten angripe deg! 

Når du har valgt hestehov noen ganger, vil det sannsynligvis bli veldig enkelt og ta mindre enn 5 minutter å fjerne alle hovene. De fleste trente hester vil løfte hovene når de kjenner at foten beveger seg på foten.

Det er en veldig god ide å kontrollere hodet på hesten din mens sigøynerne har det. Dette kan gjøres ved å plassere en tverrstang på tverrbjelker eller ved å be en partner om å holde hestens hode. Ved å kontrollere hodet hans, sørger du for at hesten din ikke vil være i stand til å bevege seg fra deg mens du prøver å ta hovene hans eller verre … snu og bite bakfra!