Skip to content

Fem enkle tips om hvordan du kjøper riktig hest.

HORSE1

Hvis du er ute etter en hest eller ponni som er til salgs, en hestetrailer eller til og med en hel gård til salgs, er det noen tips for å komme i gang.

Å kjøpe hest er en stor begivenhet. Det er så mange viktige ting å ta i betraktning at impulsiv innløsning er uaktuelt. Hver eier av en “hov” bør tenke på ting som å finne et passende pensjonatstall og kjøpe alt riktig utstyr du trenger. Du må se etter andre hesteeiere og snakke med dem.

For det første tilbyr Internett et vell av informasjon. Det er best å begynne å søke “Hvordan kjøpe hest”. Dette vil føre til mange spesialiserte nettsteder med detaljerte guider, tips og ofte stilte spørsmål om prosessen med å kjøpe din egen hest.

Kort oppsummert:

1. Vær ansvarlig for kjøpet ditt. Undersøk hva du kjøper og hvem du kjøper fra. Det er bedre å kjøpe fra folk som er i virksomhet og har mange hester å velge mellom. Hvis du ikke er en erfaren kjøper, er det for risikabelt å kjøpe fra en privatperson. Bli kjent med eierne av hesten. Be om anbefalinger. Snakk med andre mennesker som har kjøpt hester fra samme selger. Snakk med de som kommer på gårder. Hva vet de? Gjør mye forberedende forskning.

2. Det er opp til deg å stille spørsmål, detaljerte spørsmål, til personen som har hesten til salgs. Spør om hestens helse, treningshistorie, personlighet og oppførsel og alt annet som kan være av interesse. Å lese hesteshopping på nettet eller snakke med en hestetrener eller annen kunnskapsrik kontakt kan hjelpe deg med å komme med passende spørsmål.

3. Informer om formålet med hesten. Sørg for at den nåværende eieren vet hva du vil ha fra en hest, ellers vil du ende opp med hesten du vil selge, ikke nødvendigvis den du vil kjøpe.  Hvis du er interessert i avl, så sjekk hestens stamtavle og konkurransehistorie. Hvis du er interessert i klær, så prøv hesten.

4. Du bør også vurdere å få eksamen før du kjøper. Sørg for at det er en kontrakt skrevet og gjennomgått av en advokat. Dette er vanligvis selgerens jobb, men du har din egen om nødvendig.

5. Invester i din egen trening så vel som i trening av hesten din. Studer, les. Finn en trener som jobber med hester og mennesker.

konklusjon

Mange hester klassifiseres online. Du kan søke i kataloger på nettet for hester som er til salgs. Du kan søke etter hester som er til salgs etter rase, f.eks. Arabisk hest til salgs eller etter område hvor selgeren er lokalisert, for eksempel en hest som er til salgs i Texas.